In memoriam: Zig Ziglar (6 noiembrie 1926 – 29 noiembrie 2012)

După 29 de cărţi motivaţionale care i-au inspirat şi încurajat pe oamenii din întreaga lume să abordeze cu mai mult curaj şi încredere împrejurările propriei existenţe, după 50 de ani de nenumărate seminarii şi conferinţe ce au schimbat vieţile celor care l-au ascultat şi văzut, transformându-le în destine, cel supranumit pe bună dreptate ”maestrul motivaţiei” s-a retras… Omul care a schimbat pentru totdeauna istoria s-a retras „dincolo de vârf”, pentru a parafraza o carte apărută acum un an la Editura Curtea Veche (Zig Ziglar, Dincolo de vârf: de la supraviţuire la echilibru, de la echilibru la reuşită, de la reuşită la permanenţa ei). Debutând în viaţa profesională ca agent de vânzări într-o serie de companii, Zig Ziglar a urcat cu ambiţie şi determinare scara succesului, punând bazele unei companii ce a oferit pretutindeni în lume cursuri de formare profesională, lecţii valoroase de dezvoltare şi optimizare personală.

Iată, ca un tribut, doar câteva dintre gândurile sale, pline de înţelepciune, umor şi inspiraţie:

„Oamenii îmi reproşează adesea că lecţiile motivaţionale pe care le predau nu au efecte durabile. Ei bine, nici efectul unei băi nu durează – iată de ce este recomandat să te speli în fiecare zi.”

„Motivaţia este necesară pentru a schimba costumul viselor cu hainele de muncă ale realităţii pe baza obiectivelor generate de vis.”

„Caracterul ne determină să ne ridicăm din pat pentru a începe o nouă zi, angajamentul este cel care ne provoacă să trecem la fapte iar disciplina este cea care ne constrânge să mergem până la capăt.”

„Este util să-ţi aminteşti că dacă nu ar exista probleme puse în slujba ta, şansele ca prezenţa ta acolo să nu fie necesară ar fi mari. Tot mari sunt şi şansele ca, pe măsură ce cresc dificultăţile, să crească şi necesitatea ca tu să fii acolo pentru a le rezolva. Acesta este motivul pentru care te afli pe statul de plată.”

„Primim alinare de la cei care sunt de acord cu noi şi evoluăm în urma relaţiei cu cei care ne dezaprobă.”

„O mare spaimă va pierde întotdeauna în faţa unei mari credinţe.”

„Lucrurile sfârşesc cu bine pentru cei care ştiu să profite din plin de modul în care sfârşesc lucrurile.”

„Recunoaşterea greşelii este un început; îndreptarea ei este un pas înainte; menţinerea direcţiei înseamnă succesul.”

Luminile scenei s-au stins, Maestrul discursurilor motivaţionale s-a retras, dar raman în mintea noastră cuvintele şi replicile sale extrem de vii şi pline de însufleţire.

R.I.P., Zig Ziglar, respectabil profesor, mentor şi prieten. Gândindu-mă la paginile pe care le-am savurat din cărţile tale, îmi revin în minte cuvintele lui William Arthur Ward: „Un profesor mediocru este cel care doar predă. Un profesor bun este cel care explică. Un profesor remarcabil demonstrează. Însă profesorul cu adevărat excepţional este cel care te inspiră.” Odihneşte-te în pace, profesor de excepţie! Ţi-ai adus din plin contribuţia semnificativă la schimbarea vieţii multor oameni în a căror memorie vei rămâne pentru totdeauna.

Anunțuri
Această intrare a fost publicată în Meditatii.

2 comentarii la “In memoriam: Zig Ziglar (6 noiembrie 1926 – 29 noiembrie 2012)

  1. Prof Chifan Vasile spune:

    Eu consider că un profesor desăvîrşit este cel cere reuşeşte să-şi facă elevii, studenţii sa creadă în ceea ce le predă şi în ceea ce el însuşi crede fără şovăire, şi-i călăuzeşte viaţa..

    • Nu de cunoştinţe sau lecţii au neapărată nevoie aceşti tineri, dragul meu Vasile, ci mai curând de un anumit spirit, de entuziasm şi pasiune, de atitudine justă faţă de rigorile vieţii, de exerciţii caracteriale trăite pe viu şi nu doar mimate, de busolă morală… restul e pseudo-pedagogie…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s